Translations of this page:

User Tools

Site Tools


chunks:brosura_s_opisom_kellerovih_metoda

Kellerov plan u praksi

 • Ovo je predmet kroz koji se možete kretati, od početka do kraja, vlastitim tempom. Nećete biti zadržavani od drugih učenika ili prisiljeni da idete dalje dok niste spremni. U najboljem slučaju možete zadovoljiti sve zahtjeve predmeta prije kraja jednog semestra; u najgorem slučaju, nećete završiti posao u tom vremenu. Kako brzo idete ovisi o vama.
 • Rad na ovom predmetu biti će podjeljen u 30 jedinica sadržaja, koje približno odgovaraju nizu zadataka za domaću zadaću i laboratorijskim vježbama. Ove jedinice će doći u određenom numeričkom redoslijedu, i morate pokazati savladavanje svake jedinice (prolazeći test “spremnosti” ili obavljanjem eksperimenta) prije prijelaza na sljedeću. * Veliki dio vašeg čitanja za ovaj predmet se može odraditi u predavaonici, u vremenu kada se predavanja, demonstracije, ili druge aktivnosti ne odvijaju. Vaša predavaonica će, znači, ponekad biti učionica.
 • Predavanja i demonstracije u ovom predmetu će imati drukčiju povezanost s ostatkom vašeg posla nego što je uobičajeno pravilo. Pružati će se samo kada ste pokazali spremnost da ih cijenite; nikakvi ispiti se neće temeljiti na njima: i ne morate ih pohađati ako ne želite. Kada određeni postotak razreda dođe do određene točke u predmetu, predavanje ili demonstracija će biti dostupni u utvrđeno vrijeme, ali neće biti obavezni.
 • Nastavničko osoblje vašeg predmeta uključivati će prokuratore, asistente i instruktora. Prokurator je student koji je odabran zbog svoje savladanosti predmetnog sadržaja i orijentacije, zbog zrelog rasuđivanja, zbog razumijevanja specifičnih problema s kojima se suočavate kao početnici, i zbog svoje volje da pomogne. On će vam nabaviti sve materijale za učenje osim vaših bilježnica. Proći će kroz vaše testove spremnosti kao zadovoljavajuće ili nezadovoljavajuće. Njegova procjena će obično biti zakon, ali ako je ikada u ozbiljnoj dvojbi, možete se obratiti razrednom aistentu ili čak instruktoru, za konačnu odluku. Neuspjeh u prolasku testa pri prvom pokušaju, drugom, ili čak kasnije, neće vam se zamjeriti. Bolje je da dobijete previše testiranja nego nedovoljno, ako će vaš konačni uspjeh u predmetu biti osiguran.
 • Vaš posao u laboratoriju će se odbijati uz izrazvno nadgledanje diplomiranog laboratorijskog asistenta, čije detaljnje dužnosti ne mogu biti navedene ovdje. Također će biti i diplomirani razredni asistent, o kojemu će vaš prokurator ovisiti za različite predmetne materijale (zadatke, nastavna pitanja, dodatna čitanja, i tako dalje), i koji će pratiti evidenciju napretka polaznika predmeta. Nastavni asistent će se svakodnevno savjetovati s instruktorom, povremeno pomagati prokuratoru, i postupati će na različite načine kako bi dodatno ugladio funkcioniranje predmetnog stroja.
 • Instruktor će imati kao glavne odgovornosti:
  • a) odabir svega nastavnog materijala korištena na predmetu;
  • b) organizaciju i način prezentiranja tog materijala;
  • c) izradu testova i ispitivanja; i
  • d) konačnu procjenu napretka svakog studenta.
 • Njegova odgovornost će također biti, pružiti predavanja, demonstracije, i mogućnost rasprave za sve studente koji su zaradili tu povlasticu; djelovati kao obračunska kuća za zahtjeve i žalbe; i preduđivati u bilo kojem slučaju neslaganja između učenika i prokuratora ili asistenata.
 • Od svih učenika na predmetu se očekuje da polažu završni ispit, u kojem će biti zastupljen cjelokupni rad iz semestra. S određenim iznimkama, ovaj ispit će biti u isto vrijeme za sve učenike, na kraju semestra. . . . Ispit će se sastojati od pitanja koja ste, velikim dijelom, već odgovorili na testovima spremnosti. Dvadeset pet posto ocjene predmeta temeljiti će se na ovom ispitu; ostalih 75% će se temeljiti na broju jedinica čitanja i laboratorijskog rada koji ste uspješno završili kroz semestar.1)
chunks/brosura_s_opisom_kellerovih_metoda.txt · Last modified: 2023/06/19 18:03 (external edit)